Novinky

Druhy vepřového masa

Prase je zvíře, jehož maso lze maximálním možným způsobem využít pro gastronomickou úpravu. na rozdíl od jiných domácích zvířat se z prasete zpracují téměř všechny vnitřnosti, o mase samozřejmě nemluvě. Celkové ztráty z hmotnosti vepře se pohybují ( v závislosti na váze prasete) kolem 10%, což je...

Zabíjačkový guláš

1 kg libového vepřového masa, 600g vepřového laloku s brzlíky, 600g cibule, 800g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček), maso od místa vykrvení prasete, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletá sladká paprika, kmín, česnek, sůl, 150g škvařeného sádla, vývar z...

Webová prezentace Hájovna Pustý zámek

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace (původní zde www.hajovna.unas.cz). Nový web je tu proto, že si zde můžete prohlédnout aktuální fotografie z akcí (pokud budete souhlasit se zveřejněním) a dozvíte se novinky a plánované akce. Dále je tu kniha návštěv - předem děkujeme za pochvalné...